
-
Cilt 57
-
Cilt 56
-
Cilt 55
-
Cilt 54
-
Cilt 53
-
Cilt 52
-
Cilt 51
-
Cilt 50
-
Cilt 49
-
Cilt 48
-
Cilt 47
-
Cilt 46
-
Cilt 45
-
Cilt 44
-
Cilt 43
-
Cilt 42
-
Cilt 41
-
Cilt 40
-
Cilt 39
-
Cilt 38
-
Cilt 37
-
Cilt 36
-
Cilt 35
-
Cilt 34
- Cilt 34 - Sayı 4 Sayfa (Aralık 1995)
- Cilt 34 - Sayı 3 Sayfa (Eylül 1995)
- Cilt 34 - Sayı 2 Sayfa (Haziran 1995)
- Cilt 34 - Sayı 1 Sayfa (Mart 1995)
-
Cilt 33
-
Cilt 32
-
Cilt 31
-
Cilt 30
-
Cilt 29
-
Cilt 28
-
Cilt 27
-
Cilt 26
-
Cilt 25
-
Cilt 24
-
Cilt 23
-
Cilt 22
-
Cilt 21
-
Cilt 20
-
Cilt 19
-
Cilt 18
-
Cilt 17
-
Cilt 16
-
Cilt 15
-
Cilt 14
-
Cilt 13
-
Cilt 12
-
Cilt 11
-
Cilt 10
-
Cilt 9
-
Cilt 8
-
Cilt 7
-
Cilt 6
-
Cilt 5
-
Cilt 4
-
Cilt 3
-
Cilt 2
-
Cilt 1
- Ciltler 1-58 (2019-1961)
ÖZET
Bu çalışmada, önce, tam mekanize uzunayaklarda uygulanan saban ve kesici-yükleyici sistemler karşılaştırılmış ve seçim kriterleri irdelenmiştir. Daha sonra klasik saban ayaklanndaki çalışma zorluklan anlatılmış ve sözkonusu sorunların çaresi olarak son yıllarda gündeme gelen yolkontrollu öteleme sistemi tanıtılmıştır. Bu yöntemin sağladığı avantajlar sıralanmış ve Türkiye gibi tam mekanize sistemlere geçme aşamasında olan ülkeler için önemi vurgulanmıştır.
ABSTRACT
In this study, firstly, plough and shearer systems utilised in fully-mechanized longwalls are compared to each others and selection criterias are investigated. Then, operational difficulties of conventional plough faces are explained and fixed cut ploughing coming ‘into foreground as the solution in the last years is introduced. Advantages of this method are listed and its importance for countries like Turkey that is in the stage of passing over to fully-mechanized systems is emphasized.
ÖZET
Yeraltı ve açık işletme projelerinin hazırlanmasında gereken en önemli verilerden biride cevher ve yankayaçların kütle ve malzeme özellikleri olmaktadır. Bu çalışma kapsamında; Sivas - Ulaş sölestit açık ocağında karşılaşılan kaya birimlerinin bazı kütle ve malzeme özellikleri arazi ve laboratuvar çalışmaları ile belirlenmiştir. Ayrıca, literatür sınıflama sistemleri gözönüne alınarak, kaya birimlerinin sağlamlık ve kazı zorluğu sınıflamaları yapılmıştır.
ABSTRACT
One of the most important data required during the preparation of underground and surface mining projects is the mass and material properties of ore and surrounding: rocks. Within the scope of this study, some mass and material properties of the rock units encountered in Sivas - Ulaş celestite open-pit mine have been determined by field and laboratory studies. In addition, strength and digging difficulty classifications of these rock units have been made by regarding the classification systems found in the literature.
ÖZET
Kozağaç (Muğla) Beyaz Mermerinin fizikomekanik ve süreksizlik özellikleri araştırılmıştır. Süreksizlik analizinde Splot yazılımı kullanılmıştır. Analiz sonuçlarının değerlendirilmesi sonucunda elmas tel kesme yönteminin uygulanmasına karar verilmiştir.
ABSTRACT
Physicomechanical and in-situ discontinuty features of Kozağaç (Muğla) White Marble were investigated. In-situ discontinuty was analyzed by using Splot software. Based on the test results, it was decided to use wiresaw cutting method.
OZET
Bu çalışma, Etibank-Kırka Boraks İşletmesi Bor Türevleri Tesisi atıklarının tuğla sanayiinde hammadde olarak kullanılıp kullanılamayacağının belirlenmesi ile ilgilidir. Bu amaçla Kırkadan getirilen iki farklı atık malzeme, Kılıçoğlu Tuğla Fabrikası toprağı ile belirli oranlarda karıştırılarak, onaltı farklı karışım grubu oluşturulmuş ve bunlar dört farklı sıcaklıkta pişirilmişlerdir. Yapılan basınç dayanımı testlerine göre en iyi sonucu veren örnek grup, komple tuğla deneylerine tabi tutulmuş ve elde edilen sonuçlar özetlenmiştir Sonuçlardan, Kırka-Bor Türevleri Tesisi atıklarının, belli oranlarda tuğla toprağı katkısıyla tuğla yapımında kullanılabileceği ve normal tuğla topraklarına göre bazı avantajlar sağlayabileceği belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Kırka Bor Türevleri Tesisi, Kırka Atık Malzemesi, Kılıçoğlu Toprağı, TSE Tuğla standartları ve deneyleri.
ABSTRACT
This research is concerned with the determination of possible use of Etibark-Kirka Borax Company, Boron Derivatives Plant tailings as a raw material in brick manufacturing industry. For this purpose two different tailings material taken from Kırka and Kılıçoğlu clays were mixed at certain ratios and sixteen different sample groups were obtained, these were then fired at four different temperatures. The sample group showing higher strength according to the loading tests was subjected to the complete brick tests and the results were summarized. From the results, it was shown that Kırka tailings material mixed with ordinary brick clays could be used in brick making and have some advantages over ordinary clays.